2 Ekim 2011 Pazar

Soğukkanlılıkla

Asılmışlar Baladı ile başlıyor...
1959 yılında Amerika, Kansas'ta işlenen "nedensiz" vahşi bir cinayetle sarsılır. Kuş uçmaz kervan geçmez küçücük bir kasabanın en sevilen ailesi bir gece yarısı katledilir. Tüm kasaba böylece gerçek "kötülük" le tanışır. Bu olaydan sonra kapılar kilitlenir, kilise daha sık ziyaret edilir.

Bir adam tutkuyla cinayetin peşine düşer. Bir kanun adamı değil bir yazardır bu adam. Kurmadığı tek romanın ardından başka kitap yazamaz


.
Fotoğraftan gözümü alamıyorum. Yazar ve katil yanyana... Yazar tedirgin, katil rahat görünüyor. Güzel bir gülümsemesi var katilin. Neredeyse yakışıklı bile denebilir. Belki de bir moda fotoğrafçısının objektifidir onu çekici kılan. Şimdi fark ettim, iki kişi değil üç kişi var burada. Perry Smith, Truman Capote ve Richard Avedon.

Avedon'un objettifine gülümsediği bu andan yaklaşık iki yıl sonra asılır katil. Son sözü "özür dilerim" dir. Yazdığı roman Truman Capote'nin en büyük bombası olacak, herkes yıllarca bu romanı konuşacaktır. Öyle de olur. Ama bir belgeselci titizliği ile çalışan Capote artık katilin dostu olmuştur ve asılışını izleyen birkaç kişiden biri olacaktır. Ve kendi ifadesiyle "Bunu asla atlatamayacaktır."



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder